borsos tokány recept, tarjából étel, húsétel

A borsos tokány gyorsan elkészíthető, finom és változatosan kínálható különböző izgalmas gluténmentes köretekkel. Tervezd be az e heti menűbe!

Borsos tokány hozzávalói:

  • zsíradék
  • 100 g szalonna
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 4-6 nagy szelet tarja
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 tk. őrölt piros fűszerpaprika
  • bors

Borsos tokány elkészítése:

  • A szalonnát és a vöröshagymát kockázd fel.
  • A szalonnát kezd el pírítani, adj hozzá egy kevés zsíradékot, majd dobd bele a vöröshagymát is és párold együtt őket néhány percig.
  • Tedd bele a csíkokra vágott tarját is.
  • Ha a hús már kifehéredett ízlés szerint sózd, borsozd és add hozzá a paprikát.
  • Dobd bele a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd keverd át és önts rá annyi vízet, hogy ellepje.
  • Főzd addig, míg a hús meg nem puhul, ez kb. 30 perc. Ha szükséges még sózd, borsozd.
  • Tálalhatod rizzsel, gluténmentes galuskával, egyszerű quinoa körettel, burgonyagombóccal stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük