A borsos tokány gyorsan elkészíthető, finom és változatosan kínálható különböző izgalmas gluténmentes köretekkel. Tervezd be az e heti menűbe!
Borsos tokány hozzávalói:
- zsíradék
- 100 g szalonna
- 1 db nagy vöröshagyma
- 4-6 nagy szelet tarja
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- só
- 1 tk. őrölt piros fűszerpaprika
- bors
Borsos tokány elkészítése:
- A szalonnát és a vöröshagymát kockázd fel.
- A szalonnát kezd el pírítani, adj hozzá egy kevés zsíradékot, majd dobd bele a vöröshagymát is és párold együtt őket néhány percig.
- Tedd bele a csíkokra vágott tarját is.
- Ha a hús már kifehéredett ízlés szerint sózd, borsozd és add hozzá a paprikát.
- Dobd bele a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd keverd át és önts rá annyi vízet, hogy ellepje.
- Főzd addig, míg a hús meg nem puhul, ez kb. 30 perc. Ha szükséges még sózd, borsozd.
- Tálalhatod rizzsel, gluténmentes galuskával, egyszerű quinoa körettel, burgonyagombóccal stb.