gluténmentes egytálétel

Ebben az ételben minden van: rizs, zöldség, hús. Egészséges, zamatos és gluténmentes. Készítsd el bármikor: rakott zöldbab darált hússal.

Darált húsos rakott zöldbab hozzávalói:

Rakott zöldbab darált hússal elkészítése:

  • Főzd meg a rizs. Kevés zsiradékon pirítsd a rizst világosbarnára, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózd meg és fedő alatt főzd puhára.
  • Zsiradékon dinszteld meg az egy fej felaprított vöröshagymát, tartsd takarékon és add hozzá a pirospaprikát, majd néhány perc múlva add hozzá a darált sertéshúst. Sózd, borsozd és morzsold rá a majoránnát.
  • Önts alá kb. 1 dl vizet és fedő alatt főzd addig, amíg a hús átfő és átveszi a fűszerek zamatát.
  • A zöldbabot párold puhára.
  • Állítsd össze az elkészített alapanyagokból a darált húsos rakott zöldbabot.
  • Egy tepsi / hőálló üvegtál aljára önts néhány evőkanál zsiradékot, majd kanalazd rá a rizst, a rizsre a megpárolt zöldbabot és felülre a húsos ragut. A tetejére kanalazz tejfölt.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd össze a rakott zöldbabot.
  • Tálaláskor kanalazz rá / mellé tejfölt.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük