Ebben az ételben minden van: rizs, zöldség, hús. Egészséges, zamatos és gluténmentes. Készítsd el bármikor: rakott zöldbab darált hússal.
Darált húsos rakott zöldbab hozzávalói:
- zsiradék
- 2 dl rizs
- 4 dl víz
- só
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 70-80 dkg darált sertéshús
- bors
- 1 kk. majoránna
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 dkg zöldbab
- 1 nagy pohár tejföl
Rakott zöldbab darált hússal elkészítése:
- Főzd meg a rizs. Kevés zsiradékon pirítsd a rizst világosbarnára, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózd meg és fedő alatt főzd puhára.
- Zsiradékon dinszteld meg az egy fej felaprított vöröshagymát, tartsd takarékon és add hozzá a pirospaprikát, majd néhány perc múlva add hozzá a darált sertéshúst. Sózd, borsozd és morzsold rá a majoránnát.
- Önts alá kb. 1 dl vizet és fedő alatt főzd addig, amíg a hús átfő és átveszi a fűszerek zamatát.
- A zöldbabot párold puhára.
- Állítsd össze az elkészített alapanyagokból a darált húsos rakott zöldbabot.
- Egy tepsi / hőálló üvegtál aljára önts néhány evőkanál zsiradékot, majd kanalazd rá a rizst, a rizsre a megpárolt zöldbabot és felülre a húsos ragut. A tetejére kanalazz tejfölt.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd össze a rakott zöldbabot.
- Tálaláskor kanalazz rá / mellé tejfölt.
Jó étvágyat!