Te is szeretsz nassolni? Akkor Te is tudod milyen jó, ha mindig van otthon egy kis gluténmentes nasi. Mindig legyen mihez nyúlni! Íme egy finom török mogyorós gluténmentes zabkeksz recept. Lehet, hogy hamarabb el fog fogyni, mint gondolnád…
Török mogyorós gluténmentes zabkeksz hozzávalói:
- 15 kdg zabpehely
- 10 dkg darált / durvára tört török mogyoró
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál gluténmentes sütőpor
- 2 db tojás
- 12 dkg vaj / margarin
Mogyorós gluténmentes zabkeksz elkészítése:
- A száraz hozzávalókat – zabpehely, durvára tört török mogyoró, rizsliszt, cukor, só, vaníliás cukor, gluténmentes sütőpor – keverd össze egy tálba.
- A száraz alapanyagok keverékéhez add hozzá a megolvasztott vajat és a 2 db egész tojást.
- A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
- Egy sütőlemezre, tepsire fektess sütőpapírt.
- Dolgozd össze alaposan a masszát, majd formázz kis golyókat és rakd őket a sütőpapíros tepsire.
- Ebből a mennyiségű tésztából kb. 20 db keksz kb. 5 cm átmérőjű és középen 2 cm magas keksz fog kijönni.
- Tedd a sütőbe és kb. 20 perc alatt süsd meg.
További gluténmentes kekszek receptjei:
- Gluténmentes keksz gesztenyeliszttel
- Csokis-diós gluténmentes keksz
- Gyors gluténmentes keksz
- Citromos-mákos gluténmentes keksz
- Gyors gluténmentes keksz
- Sós gluténmentes zabkeksz
- Vegán gluténmentes keksz kókuszliszttel
- Vegán gluténmentes keksz kókuszliszttel
- Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel