Pogácsa kicsit másképpen, de ízesen és gluténmentesen. Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel. Próbáld ki!
Parmezános bazsalikomos pogácsa rizsliszttel hozzávalói:
- 1 pohár tejföl
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 50 dkg rizsliszt
- 1 evőkanál só
- bors
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg fagyos zsír
- 15 dkg vaj vagy margarin
- bazsalikom
- 1 db tojás a tésztába
- 1 db tojás a teteje megkenéséhez (elhagyható)
- opcionális: magok a tetejére
Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen elkészítése:
- Langyosítsd meg a tejfölt, keverd bele a kávéskanál cukrot, add hozzá a szárított élesztőt és tedd félre felfutni.
- A rizsliszthez add hozzá a sót, a reszelt parmezánt, a borsot, majd morzsold össze a zsiradékokkal és add hozzá a bazsalikomot és az egész tojást, végül az élesztős tejfölt.
- Gyúrd az egészet egynemű tésztává és letakarva 30 percen át pihentesd.
- Rizslisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 2 cm vastagságúra a tésztát és kisebb vagy közepes pogácsaszaggatóval szúrd ki a pogácsákat.
- A pogácsák tetején kend meg enyhén felvert tojással. Igény esetén szórd meg a pogácsákat magokkal.
- 20 perc pihentetés után, 18 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára.