gluténmentes pogácsa, rizséisztes pogácsa,

Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel

Pogácsa kicsit másképpen, de ízesen és gluténmentesen. Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel. Próbáld ki!

Parmezános bazsalikomos pogácsa rizsliszttel hozzávalói:

Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen elkészítése:

  • Langyosítsd meg a tejfölt, keverd bele a kávéskanál cukrot, add hozzá a szárított élesztőt és tedd félre felfutni.
  • A rizsliszthez add hozzá a sót, a reszelt parmezánt, a borsot, majd morzsold össze a zsiradékokkal és add hozzá a bazsalikomot és az egész tojást, végül az élesztős tejfölt.
  • Gyúrd az egészet egynemű tésztává és letakarva 30 percen át pihentesd.
  • Rizslisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 2 cm vastagságúra a tésztát és kisebb vagy közepes pogácsaszaggatóval szúrd ki a pogácsákat.
  • A pogácsák tetején kend meg enyhén felvert tojással. Igény esetén szórd meg a pogácsákat magokkal.
  • 20 perc pihentetés után, 18 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára.

További gluténmentes sós sütemények receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.