Gesztenyeliszt recepteket keresgélsz, netán ennél egy finom gesztenyelisztes sütit? Íme egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, szuper gluténmentes keksz receptje gesztenyeliszttel. Próbáld csak ki, nem fogod megbánni!
Gluténmentes keksz gesztenyeliszttel hozzávalói:
- 150 g gesztenyeliszt
- 50 g rizsliszt
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 100 g vaj
- 1 db kisebb tojás
- opcionális: süthető csokicsepp
Gesztenyelisztes gluténmentes keksz elkészítése:
- Egy tálba szitáld bele a szilárd hozzávalókat: a gesztenyelisztet, a rizslisztet, a porcukrot és a csipet só, majd keverd össze.
- Egy egész tojást és a 10 dkg puha vajat dolgozd bele a lisztes keverékbe, gesztenyemasszára hasonlító tésztát fogsz kapni.
- Fél órára tedd a hűtőbe a gluténmentes keksz gesztenyelisztes tésztáját.
- A pihentetett tésztát nyújtsd ki kb. 0,5 cm vastagságúra, majd tetszőleges formájú kiszúró segítségével szaggass belőle kekszeket.
- Sütőpapírral lefedett sütőlemezre helyezd a tésztadarabokat. Nem kell különösebben helyet hagyni a kekszek között, nem fognak a sütés során megnőni.
- A gesztenyelisztes kekszekbe vagy egy részükbe szurkálhatsz akár süthető csokicseppeket is. Így is, úgy is nagyon finom lesz.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 6-7 perc alatt átsülnek a kekszek, de vizsgáld meg mielőtt kiveszed, hiszen minden sütő más és más.