csokis-diós gluténmentes keksz

Csokis-diós gluténmentes keksz

Jól jönne valami gyorsan elkészíthető gluténmentes rágcsálnivaló? Dobd össze ezt: csokis-diós gluténmentes keksz és vesd be bármikor.

Csokis-diós gluténmentes keksz hozzávalói:

Csokis-diós gluténmentes keksz elkészítése:

  • A puha vajat keverd habosra a porcukorral, amjd add hozzá az 1 db egész tojást s a rumaromát.
  • A rizslisztbe keverd bele az 5 dkg darált diót, az 5 dkg durvára tört diót, az őrölt fahéjat, a csipet sót, a marék süthető csokicseppet és szitáld bele a gluténmentes sütőport.
  • A rizslisztes keveréket apránként keverd bele a vajas keverékbe.
  • Egy tepsibe tegyél sütőpapírt és arra kanalazz kis halmokat a keksztésztából. A tészta a sütés közben ki fog terülni, így legyen hely bőven a kis kekszhalmok között. Ebből az adag tésztából kb. 20 db 6-7 cm átmérőjű keksz fog kisülni. Ez kényelmesen a gáztepsiben fér el egy adagban.
  • 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sül át légkeveréses funkción a keksz. Ha a 10 perc elteltével megbököd villával puhának tűnhet, de a sütőből kivéve néhány perc után megkeményednek e csokis-diós kekszek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük