Jól jönne valami gyorsan elkészíthető gluténmentes rágcsálnivaló? Dobd össze ezt: csokis-diós gluténmentes keksz és vesd be bármikor.
Csokis-diós gluténmentes keksz hozzávalói:
- 10 dkg vaj
- 120 g porcukor
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál rumaroma
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg dió (5 dkg darálva és 5 dkg durvára törve)
- fél kávéskanál gluténmentes sütőpor
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 marék süthető csokicsepp
Csokis-diós gluténmentes keksz elkészítése:
- A puha vajat keverd habosra a porcukorral, amjd add hozzá az 1 db egész tojást s a rumaromát.
- A rizslisztbe keverd bele az 5 dkg darált diót, az 5 dkg durvára tört diót, az őrölt fahéjat, a csipet sót, a marék süthető csokicseppet és szitáld bele a gluténmentes sütőport.
- A rizslisztes keveréket apránként keverd bele a vajas keverékbe.
- Egy tepsibe tegyél sütőpapírt és arra kanalazz kis halmokat a keksztésztából. A tészta a sütés közben ki fog terülni, így legyen hely bőven a kis kekszhalmok között. Ebből az adag tésztából kb. 20 db 6-7 cm átmérőjű keksz fog kisülni. Ez kényelmesen a gáztepsiben fér el egy adagban.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sül át légkeveréses funkción a keksz. Ha a 10 perc elteltével megbököd villával puhának tűnhet, de a sütőből kivéve néhány perc után megkeményednek e csokis-diós kekszek.