savanyú káposztán sült tarja krumplival

Savanyú káposztán sült tarja vele sült krumplival

Csak egy tepsire, egy serpenyőre és az alapanyagokra lesz szükséged, hogy szó szerint összedob ezt a finom és laktató ételt: savanyú káposztán sült tarja vele sült krumplival. Egyszerre elkészül a gluténmentes köret, a hús és a savanyú is mellé. Kell ennél egyszerűbb egyszerűbb recept?

Savanyú káposztán sült tarja vele sült krumplival hozzávalói:

Savanyú káposztán sült tarja sült krumplival elkészítése:

  • A tarjaszeleteket klopfold ki, majd sózd és borsozd mindkét oldalát a hússzeleteknek. Tedd félre.
  • A burgonyát hámozd meg, mosd meg, vágd fel cikkekre és tedd egy nagyobb tepsi aljára. Szórd meg sóval és borssal.
  • A savanyú káposzta levét öntsd le, majd egyenletes oszlasd el a tepsiben a krumpliréteg tetején.
  • Kevés zsiradékon süsd pirítsd meg befűszerezett tarjaszeletek mindkét oldalát, majd fektesd a savanyú káposzta rétegre.
  • Alufóliával fedd le a megrakott tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 1 órán át. Az 1 óra elteltével fedd le a fóliát és süsd további 20 percig krumplis – savanyú káposztás tarját.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük