Csak egy tepsire, egy serpenyőre és az alapanyagokra lesz szükséged, hogy szó szerint összedob ezt a finom és laktató ételt: savanyú káposztán sült tarja vele sült krumplival. Egyszerre elkészül a gluténmentes köret, a hús és a savanyú is mellé. Kell ennél egyszerűbb egyszerűbb recept?
Savanyú káposztán sült tarja vele sült krumplival hozzávalói:
- kb. 1 kg burgonya
- 1 kg savanyú káposzta
- 10 szelet sertés tarja
- só
- bors
- zsiradék
Savanyú káposztán sült tarja sült krumplival elkészítése:
- A tarjaszeleteket klopfold ki, majd sózd és borsozd mindkét oldalát a hússzeleteknek. Tedd félre.
- A burgonyát hámozd meg, mosd meg, vágd fel cikkekre és tedd egy nagyobb tepsi aljára. Szórd meg sóval és borssal.
- A savanyú káposzta levét öntsd le, majd egyenletes oszlasd el a tepsiben a krumpliréteg tetején.
- Kevés zsiradékon süsd pirítsd meg befűszerezett tarjaszeletek mindkét oldalát, majd fektesd a savanyú káposzta rétegre.
- Alufóliával fedd le a megrakott tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 1 órán át. Az 1 óra elteltével fedd le a fóliát és süsd további 20 percig krumplis – savanyú káposztás tarját.
Szuper receptek.Köszönöm!
Elkészítettem a nagy csaladnak nagy mennyiségben. Utolsó falatig elfogyott! Szuper recept!