Metélőhagyma mártás

Metélőhagyma mártás hozzávalói:

  • 4 kemény főtt tojás
  • 2 evőkanál citromlé vagy 1 evőkanál ecet
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
  • csipet őrölt bors
  • csipet porcukor

Metélőhagyma mártás elkészítése:

  • Vágd félbe a tojásokat és a sárgáját egy kávéskanállal vedd ki egy tálba és törd össze.
  • Az összetört tojássárgákhoz add hozzá a citromlevet, folyamatos keverés mellett a tejfölt, a sót, a porcukrot, a borsot és végül a metélőhagymát.

Metélőhagyma mártás felhasználása:

  • a főtt tojás fehérjerészének a visszatöltésére vagy
  • a már benne lévő töltelék lefedésére,
  • sültekhez,
  • zöldségekhez mártogatósként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.