Sült paradicsom fetával hozzávalói:
- 6 nagy paradicsom
- 20 dkg feta sajt
- olívaolaj
- bazsalikom
- oregánó (szurokfű)
- majoránna
- só
- bors
Sült paradicsom fetával elkészítése:
- Készíts 3 réteg alufóliából csónakokat és mindegyikbe tegyél 1-1 kanál olívaolajat.
- A paradicsomot karikázd fel, a feta sajtot vágd fel vékony szeletekre.
- Kezd el megtölteni a csónakokat: rétegezd egymásra a paradicsomot és a fetát úgy, hogy valamelyest fedjék egymást.
- Ha elkészültek a paradicsomos-fetás csónakok hintsd meg őket sóval, borssal, bazsalikommal, oragánóval, majorannával és locsold meg olívaolajjal.
- Helyezd a csónakokat óvatosan meleg, de nem túl forró grillre és kb. 15-20 perc alatt süsd meg őket.
- Magában is finom és tápláló, de fogyasztható gluténmentes pirítóssal vagy grillkolbász mellé.
Jó étvágyat!