gluténmentes pogácsa, rizséisztes pogácsa,

Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel

Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel

Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel hozzávalói:

  • 1 pohár tejföl
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 50 dkg rizsliszt
  • 1 evőkanál só
  • bors
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg fagyos zsír
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • bazsalikom
  • 1 db tojás a tésztába
  • 1 db tojás a teteje megkenéséhez (elhagyható)
  • opcionális: magok a tetejére

Parmezános bazsalikomos pogácsa gluténmentesen rizsliszttel elkészítése:

  • Langyosítsd meg a tejfölt, keverd bele a kávéskanál cukrot, add hozzá a szárított élesztőt és tedd félre felfutni.
  • A rizsliszthez add hozzá a sót, a reszelt parmezánt, a borsot, majd morzsold össze a zsiradékokkal és add hozzá a bazsalikomot és az egész tojást, vvégül az élesztős tejfölt.
  • Gyúrd az egészet egynemű tésztává és letakarva 30 percen át pihentesd.
  • Rizslisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 2 cm vastagságúra a tésztát és kisebb vagy közepes pogácsaszaggatóval szúrd ki a pogácsákat.
  • A pogácsák tetején kend meg enyhén felvert tojással. Igény esetén szórd meg a pogácsákat magokkal.
  • 20 perc pihentetés után, 18 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük