Gluténmentes tepertős pogácsa rizsliszttel

Gluténmentes tepertős pogácsa hozzávalói:

Gluténmentes tepertős pogácsa elkészítése:

  • 1 dl langyos tejbe tedd bele a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt.
  • Keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá a zsiradékot, a tejfölt és a felfutatott élesztőt, szükség esetén adj hozzá még tejet.
  • Jól dolgozd össze a tésztát, majd nyújtsd ki vékonyra és kend rá a darált tepertőt. Hajtogasd és hagyd fél órát pihenni.
  • A hajtogatást ismételd meg még kétszer és hagyd is pihenni 30-30 percet a tésztát a hajtogatások után.
  • Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát kb. 1,5-2 cm magasra, késsel rácsozd meg a tetejét, kend be tojással és közepes pogácsaszaggatóval szaggasd ki a tésztát, vagy késsel/derelyevágóval vágd kb. 4 x 4 cm-es négyzetekre.
  • 200 fokon kb. 15 perc alatt süsd meg. Nem szabad lassan sütni, mert akkor kiszáradnak.

2 hozzászólás

  1. Megnézem azt a rizslisztes pogácsát, hogy hogy hajtogatod, mert sehogy nem lehet, törik darabokra. Mivel a rizsliszt nem tapad össze.

    1. Author

      Kedves Piroska!
      Nyilván nem olyan, mint a hagyományos búzaliszttel készült pogácsa, de a tejföl, a tepertő, a zsíradék és a tej mennyisége miatt könnyebben kezelhető a tészta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük