Ha nincs friss gyümölcsöd készítsd el ezt a tortát befőttből, kompótból vagy konzerv gyümölcsből. Finom és nagyszerű: egyszerű őszibarackos torta gluténmentesen. Ne habozz, készítsd el és gyűjtsd be az elismeréseket!
Egyszerű őszibarackos torta gluténmentesen hozzávalói:
- 60 g vaj
- 110 g porcukor
- 4-6 db őszibarack
- 140 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 1 teáskanál mandula aroma
- 2 egész tojás
- 250 g kukoricaliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1 dl tej
Őszibarackos torta gluténmentesen elkészítése:
- Keverd össze a 60 g vajat a 110 g porcukorral és kend ki vele egyenletesen a tortaforma alját.
- Az őszibarackokat hámozd meg, szeletelt fel és fektesd bele a porcukros vajba úgy, hogy félig fedjék egymást a barack szeletek.
- Keverd el a 140 g lágy vajat, a cukorral, a mandula aromával, a 2 egész tojással és a tejjel.
- Fokozatosan keverd hozzá a rizslisztet, a gluténmentes sütőport és a csipet sót.
- Ezt a masszát öntsd a barackok tetejére.
- 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd meg a tésztát. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát, hogy megfelelően átsült-e a tészta.
- Ha kihűlt az őszibarackos torta helyezz a tortaformánál nagyobb tányért, lapos kínálót a forma tetejére és fordítsd meg a tortaformát, hogy az elkészült sütemény alja kerüljön felülre a barackokkal.
- Tálalhatod habtejszínnel vagy így magában is.
Jó étvágyat!