Ez a recept alkalmas hagyományos öntöttvas tallérsütőhöz, modern ostyasütőhöz és gofrisütőhöz egyaránt. Gluténmentes sajtos tallér rizsliszttel.
Gluténmentes sajtos tallér hozzávalói:
- 500 g rizsliszt
- 160 g margarin
- 35 ml tej
- 100 g tejföl
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 2 db kisebb egész tojás
- 130 dkg reszelt sajt
- egész kömény ízlés szerint
- só ízlés szerint
Gluténmentes sajtos tallér rizsliszttel elkészítése:
- A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport, add hozzá a sót, a köményt és keverd össze.
- Majd add a rizslisztes keverékhez az össze többi hozzávalót – puha margarin, tej, tejföl, tojások, reszelt sajt – és az egészet gyúrd jól össze.
- Tépj a rizslisztes tésztából kis darabokat és kézzel formázz kis gombócokat.
- A hagyományos tallérsütőt forrósítsd át a gáz felett, tegyél bele két kis tésztagolyót a sütőfelület átellenes sarkaiba, csukd össze az alsó és felső részét, folyamatosan összefogva, szorítva süsd mindkét oldalát kb. 20-25 másodpercig, majd villa / kés / fakanál segítéségével vedd ki a kellően megsült sajtos tallérokat a sütőből.
- Ha nem rögtön fogyasztásra készül a sajtos tallér, zacskóban kb. 2 hétig eláll.
Tudna nekem valaki segíteni a gluténmentes sajtos tallér suteseben ? Nekem beleragad a sütőbe, csak akkor tudom kivenni belőle, ha már csokibarna. Már olajoztam a sutot, de akkor sem jön ki belole. A képeken szep, világosra sült tallerokat latok, nekem meg barna
Kedves Varga Andrásné!
A képen a sajtos tallérok a recept alapján készültek hagyományos sajtos tallér sütővel sütve. A barátnőm ostyasütőben szokta csinálni, én próbáltam gofrisütőben is, abban is jó, csak vastag.
Elég meleg a sütő? mert, ha öntvény akkor nehezen melegszik. Én az első 1-2 sütésnél zsírozom, de utána azt sem kell. Viszont, ha nagyon forró a sütő,akkor odaég egyből…valahogy a 2 között kell eltalálni. Én is sokat kísérleteztem, de megéri. Remélem tudtam segíteni.