Imádod a tésztás ételeket, de unod a szokásos tésztaszószokat? Kipróbálnál végre valami újat, de gluténmentes kell, hogy legyen? Próbáld ki ezt: gombás-aszalt paradicsomos tésztaszósz.
Gombás-aszalt paradicsomos szósz tésztához hozzávalói:
- 20 dkg olajos aszalt paradicsom
- 25 dkg gomba
- 3 dl tejszín
- olívaolaj
- só
- 1 teáskanál szárított morzsolt majoránna
- gluténmentes száraztészta
Gombás-paradicsomos szósz elkészítése:
- Az aszalt paradicsomot az olajjal együtt turmixold le.
- A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel majd kevés olívaolajon pirítsd meg.
- A pépes olajos aszalt paradicsomot add hozzá a megpirított gombához, alaposan keverd össze. Ízlés szerint sózd és szórd rá a szárított majoránnát.
- Öntsd a gombás paradicsomos keverékre a tejszínt, keverd össze. Néhány perc alatt sűrű szósszá válik a serpenyő tartalma.
- Főzd ki a rendelkezésedre álló gluténmentes száratztésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
- Tálaláskor kanalazd a kifőtt tészta tetejére a gombás-aszalt paradicsomos tésztaszószt.
További gluténmentes tésztaétel ötletek:
- Gluténmentes tésztaszósz csirkével és füstölt kolbásszal
- Brokkolis rakott tészta
- Csirkés, brokkolis, sajtos sült tészta
- Tejszínes-paradicsomos penne
- Sonkás, aszalt paradicsomos, tejszínes szósz tésztához
- Pestovariációk: olívabogyós, aszalt paradicsomos
- Paradicsomos tészta friss paradicsomból
- Csibegombás-vargányás tejszínes spagetti
- Gluténmentes pásztortarhonya
- Sajtszószban sült gluténmentes gnocchi