Mi a legjobb a tésztaételekben? Hát az, hogy nagyon változatosan készíthetők el, ráadásul gyorsan és egyszerűen! Számtalan formájú és nagyságú tészta létezik szerencsére gluténmentes változatban is és a rátét is ezerféleképpen készíthető el. Próbál ki ezt is: tejszínes-paradicsomos penne.
Tejszínes-paradicsomos penne hozzávalói 4 fő részére:
- zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt sonka
- 4 dl tejszín
- 4 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál kakukkfű
- gluténmentes penne
- reszelt sajt a tálaláshoz
Tejszínes-paradicsomos penne elkészítése:
- A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel.
- A zsiradékot olvaszd meg, add hozzá a felaprított vöröshagymát, majd 2 perccel később a fokhagymát. Kissé süsd át őket majd add hozzá a felcsíkozott füstölt sonkát is. Ha a füstölt sonka nagyon sós, előzőleg kevés vízben 5 perc alatt főzd ki belőle a felesleges sót.
- Öntsd a tejszínt is a hozzávalókhoz, keverd össze, majd kanalazd bele a sűrített paradicsomot és szórd meg a kakukkfűvel.
- Keverd össze és fedő alatt kb. 5 percig főzd. Ha túl hígnak találod, akkor vedd le a fedőt, hogy a víztartalom ki tudjon párologni.
- Főzd meg a gluténmentes penne tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
- A kifőtt penne tésztára kanalazz a tejszínes paradicsomos szószból és reszelj a tetejére kevés sajtot.
Jó étvágyat!