tejszníes paradicsomos penne

Mi a legjobb a tésztaételekben? Hát az, hogy nagyon változatosan készíthetők el, ráadásul gyorsan és egyszerűen! Számtalan formájú és nagyságú tészta létezik szerencsére gluténmentes változatban is és a rátét is ezerféleképpen készíthető el. Próbál ki ezt is: tejszínes-paradicsomos penne.

Tejszínes-paradicsomos penne hozzávalói 4 fő részére:

Tejszínes-paradicsomos penne elkészítése:

  • A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel.
  • A zsiradékot olvaszd meg, add hozzá a felaprított vöröshagymát, majd 2 perccel később a fokhagymát. Kissé süsd át őket majd add hozzá a felcsíkozott füstölt sonkát is. Ha a füstölt sonka nagyon sós, előzőleg kevés vízben 5 perc alatt főzd ki belőle a felesleges sót.
  • Öntsd a tejszínt is a hozzávalókhoz, keverd össze, majd kanalazd bele a sűrített paradicsomot és szórd meg a kakukkfűvel.
  • Keverd össze és fedő alatt kb. 5 percig főzd. Ha túl hígnak találod, akkor vedd le a fedőt, hogy a víztartalom ki tudjon párologni.
  • Főzd meg a gluténmentes penne tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
  • A kifőtt penne tésztára kanalazz a tejszínes paradicsomos szószból és reszelj a tetejére kevés sajtot.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük