Ennél egy kiadós és finom tésztaételt, de új ízekre vágysz? Íme egy zamatos ötlet: gluténmentes tésztaszósz csirkével és kolbásszal. Egyszerűen és gyorsan elkészíthet és bármilyen gluténmentes tésztával fogyaszthatod.
Gluténmentes tésztaszósz hozzávalói 4 fő részére:
- 2 db csont nélküli csirkemell
- 15 dkg füstölt kolbász
- 5 dl paradicsompüré
- 5 dl főzőtejszín
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- 3 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű
- 3 teáskanál szárított morzsolt oragánó
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál Cayenne bors
- 1 kávéskanál mustármag
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- gluténmentes száraztészta
Gluténmentes tésztaszósz elkészítése csirkével és kolbásszal
- Egy serpenyőben kezd el melegíteni az olívaolajat, majd tedd bele az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kissé kevergesd át, majd húzd le a tűzről és add hozzá a fűszereket: a pirospaprikát, a kakukkfűvet, az oregánót, a római köményt, a Cayenne borsot, a mustármagot, a borsot és sózd meg.
- Tedd vissza a tűzre és amint érzed a fűszerek illatát add hozzá a karikákra vágott föstölt kolbászt és a csíkokra vágott csirkemellet.
- Kevergesd át, majd add is rögtön hozzá a paradicsompürét és a főzőtejszínt. Főzd össze a gluténmentes tésztaszószt, mire az ízek összeérnek a csirkemell is átfő.
- Ha sűrűnek találod a tésztaszószt adj hozzá 1-2 merőaknállal a gluténmentes tészta sós főzővízéből.