Ennél valami süteményt, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és gluténmentes is? Tippünk: gluténmentes márványkuglóf Schär Mix C liszttel. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Gluténmentes márványkuglóf Schär Mix C liszttel hozzávalói:
- 20 dkg Schär Mix C lisztkeverék
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csipet só
- opcionális: süthető csokicsepp, kandírozott narancshéj, mazsola, aszalt áfonya stb.
Gluténmentes kuglóf Schär Mix C liszttel elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét és a tojásfehérjékből verj kemény habot.
- A tojások sárgáját keverd el habosra a kristálycukorral, majd add hozzá az olajat és a tejet és újra jól keverd össze az egészet.
- A Schär Mix C lisztkeverékbe keverd bele a csipet sót, az 1 csomag vaníliás cukrot és az 1 csomag gluténmentes sütőport.
- A cukros keverékbe apránként keverd bele a lisztes keveréket, jól dolgozd össze és végül több lépésben keverd bele a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
- Ha szeretnél szórhatsz bele kevés süthető csokicseppet, mazsolát, aszalt áfonyát stb.
- Egy kuglófsütőt kenj ki zsiradékkal, szórd meg gluténmentes liszttel egyenletesen és öntsd bele a gluténmentes kuglóftészta felét.
- A tészta másik felébe keverj bele óvatosan 2 evőkanál kakaóport és azt is öntsd bele a kuglófsütőbe.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süsd meg a gluténmentes kuglófot. Végezz tűpróbát mielőtt kiveszed, hogy a belseje is átsült-e.
- Miután kivetted a sütőből a megsült kuglófot, hagyd a kuglófformában kihűlni.