Gluténmentes mandulás kuglóf hozzávalói:
Lepd meg a családot és a barátaidat egy finom gluténmentes mandulás kuglóffal és seperd be az elismerő szavakat!
- 30 dkg darált mandula
- 5 dkg durvára tört mandula
- 5 dkg aszalt áfonya vagy mazsola
- 25 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál étolaj
- 6 db tojás
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- zsiradék és gluténmentes liszt a kuglófforma kikenéséhez
Gluténmentes mandulás kuglóf elkészítése:
- Keverd össze a darált és a durvára tört mandulát az áfonyával, a sóval, a vaníliás cukorral és a sütőporral.
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá.
- A tojássárgákat a cukorral habosítsd ki, majd add hozzá az olajat is.
- A mandulás keveréket keverd össze a tojássárgájából készült masszával, majd óvatosan keverd el benne a tojásfehérjéből vert habot is.
- A kuglófformát kend ki zsiradékkal és hintsd meg gluténmentes liszttel. Öntsd bele a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percen át süsd.
- Ha kihűlt díszítheted porcukorral, olvasztott csokival.
Hol kapható kuglófforma?
Szeretnél nem csak finom, de mutatós kuglófokat sütni?
A www.sussvelem.com webaruhazban számos kuglófformát találsz, amivel készíthetsz kicsi vagy nagy, hagyományos formájú vagy újhullámos megjelenésű kuglófokat. Válogass fémből készült és szilikon kuglófsütők széles választékából.
Kipróbáltam a receptet. Nagyon finom lett a kuglóf. Köszönöm a szuper ötletet!