Végy egy bögrét, néhány egyszerű alapanyagot, 2 db almát és készíts egy finom, egészséges bögrés süteményt! Mai tippünk: glutén- és tojásmentes almás kuglóf.
Glutén- és tojásmentes almás kuglóf hozzávalói:
- 1 bögre rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 tk fahéj
- 0,5 bögre kristálycukor
- 1 bögre tej
- 2 db alma
- étolaj és rizsliszt a kuglófformába
Gluténmentes és tojásmentes almás kuglóf elkészítése:
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a gluténmentes sütőport, a fahéjat és a kristálycukrot.
- Öntsd rá a tejet az összekevert száraz alapanyagokra és keverd el alaposan.
- Az almát hámozd meg és reszeld le (mindegy a reszelés lyukmérete), majd keverd bele a tésztába.
- A kuglófformát kend ki zsiradékkal és szórd meg rizsliszttel. Öntsd a kuglóftésztát a formába és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd meg a rizslisztes almás kuglófot. Végezz tűpróbát mielőtt elzárod a gázt.
- Ha kihűlt a kuglóf fordítsd ki egy tálra, tálalás előtt szitálhatsz rá porcukrot.