Ha cseresznyszezon, akkor biztosan készül gyümölcsleves cseresznyéből.
Gyümölcsleves cseresznyéből hozzávalói:
- kb. 1 kg cseresznye (friss, befőtt, fagyasztott)
- 0,8 liter víz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- méz ízlés szerint
Cseresznyés gyümölcsleves elkészítése:
- Szabadítsd meg a cseresznyéket a száruktól, válogasd ki, csak hibátlan szemeket használj a leves elkészítéséhez és mosd meg a gyümölcsöket.
- Tedd fel a cseresznyét 1 liter vízben főni (ez a mennyiség kb. pont ellepi), majd add hozzá a csomag vaníliás cukrot.
- Ha már kezd puhulni, keverd hozzá a tejszínt. Főzd össze az egészet.
- Ha kihűlt édesítsd mézzel. Mivel nem melegíted a mézet, így az megtartja jótékony hatásait.
További gluténmentes gyümölcsös receptek:
Gyümölcslevesek:
- Zamatos almaleves
- Boros cseresznyleves
- Gluténmentes puncsos meggyleves
- Gluténmentes gyümölcsleves őszibarackból pudingporral
- Gluténmentes körteleves kókusztejjel
- Gyors és egyszerű ribizlileves gluténmentesen
- Gluténmentes szederleves
- Meggyleves gyorsan és egyszerűen
- Diós körtekrémleves
Miért érdemes cseresznyét fogyasztani?
- A cseresznye magas rosttartalma hozzájárul a megfelelő bélműködéshez.
- A cseresznye a szívműködésre is jótékonyan hat.
- A szervezet számára fontos antioxidánsokat tartalmaz, így gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
- A cseresznye kiváló kálium forrás, így jótékonxyat hat a magas vérnyomásra és csökkenti az izomgörcsök esélyét.
- Fogyasztása javítja az izületek és a porckorongok állapotát.
- A cseresznyevés elősegíti a nyugodt alvást.
- A benne található flavonoidoknak köszönhetően segíti a bőr regenerálódását.