Maradt egy kis sütőtök, amit szeretnél hasznosítani? Dobj össze egy finom és egészséges délutáni nasit! Tippünk: sütőtökös-zabpelyhes gluténmentes muffin.
Sütőtökös-zabpelyhes gluténmentes muffin hozzávalói:
- 4 dl rizsliszt
- 2 dl kristálycukor
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál só
- 3 dl sütőtök püré
- 2 db egész tojás
- 2 dl tej
- 2 dl napraforgó étolaj
- 4 dl zabpehely
- 2 dl napraforgómag
Sütőtökös-zabpelyhes gluténmentes muffin elkészítése:
- Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a rizslisztet, a kristálycukrot, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót.
- Egy másik tálban keverd össze a nedves alapanyagokat. Az egész tojásokat kevert fel, majd add hozzá a a sütőtök pürét, a tejet és az étolajat.
- Keverd bele a nedves összetevők elegyét a száraz alapanyagokba, majd add hozzá a zabpelyhet és a napraforgómagot.
- Ha szilikon vagy fém muffinsütőd van a mélyedéseket kend ki zsiradékkal.
- A muffintésztát kanalazd bele a muffinformákba vagy a papírkapszikba.
- Ez az adag 12 db nagy vagy 24 db kicsi muffin elkészítésére elegendő.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt süsd meg a muffinokat. Ha kicsik a muffinformák, hamarabb átsül.
- Mielőtt lekapcsolod a sütőt és kiveszed a muffinokat végezz tűpróbát!