Itt az ősz és itt a sütőtök szezon, tehát itt az ideje, hogy készíts egy finom sütőtökös sütit. Sütőtökös muffin Schär Mix C Patisserie liszttel.
Sütőtökös muffin hozzávalói:
- 400 g sült sütőtök
- 250 g Schär Mix C Patisserie lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
- fél kávéskanál őrölt gyömbér
- fél kávéskanál őrölt szerecsendió
- 150 g kristálycukor
- 2 db egész tojás
- 120 ml étolaj
Sütőtökös muffin elkészítése Schär Mix C Patisserie liszttel:
- A sütőtököt süsd meg, majd várd meg míg kihűl és 40 dkg-ot nyomkodj össze villával. Így süsd a sütőtököt!
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: a Schär Mix C Patisserie lisztkeveréket, a sót, az őrölt fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szerecsendiót, a kristálycukrot és szitáld bele a gluténmentes sütőport.
- A két darab egész tojást csak simán kézi habverővel kissé habosítsd meg, majd add hozzá az étolajat.
- Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalók keverékeit, majd add hozzá a villával összenyomkodott sütőtököt. Az egészet dolgozd egyneművé.
- Kanalazd a muffintésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd meg a sütőtökös gluténmentes muffinokat.