gluténmentes muffin sütőtökkel és almával

Sütőtökös-almás gluténmentes muffin

Készíts egy nagyon finom és egészséges gluténmentes muffint az ősz ízeivel! Sütőtökös-almás gluténmentes muffin rizsliszttel.

Sütőtökös-almás gluténmentes muffin hozzávalói:

Sütőtökös-almás gluténmentes muffin elkészítése:

  • Keverd össze a gluténmentes muffin száraz hozzávalóit: a rizslisztet, a gluténmentes sütport, a csipet sót, a mézeskalács fűszerkeveréket és a kristálycukrot.
  • Az almát reszeld le.
  • Ha sült sütőtökkel dolgozol távolítsd el a héjját és a sütőtök húsát alaposan törd át villával.
  • A tojásokat üsd bele egy másik tálba és keverd őket “habosra”, majd add hozzá és keverd el benne az étolajat, majd a reszelt almát és a sütőtökpürét.
  • A nedves hozzávalók elegyébe több részletben keverd bele a száraz hozzávalók keveréket.
  • A muffin forma mélyedéseit kend ki zsíradékkal, vagy tegyél beléjük muffinpapírt. Kanalazd a muffinformákba a muffintésztát és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a muffinokat.
  • A muffinok nagyságától és a sütési módtól függően 15-20 perc alatt átsülnek a muffinok, de a sütés végéhez közeledve többször végezz tűpróbát.
  • Ez a mennyiség 12 db nagy vagy 24 db kicsi muffin elkészítéséhez elegendő.

További gluténmentes muffinok receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük