Készíts egy nagyon finom és egészséges gluténmentes muffint az ősz ízeivel! Sütőtökös-almás gluténmentes muffin rizsliszttel.
Sütőtökös-almás gluténmentes muffin hozzávalói:
- 4 dl rizsliszt
- 1 nagyobb alma
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 2 db tojás
- 1 dl étolaj
- 2,5 dl sütőtökpüré
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 dl kristálycukor
Sütőtökös-almás gluténmentes muffin elkészítése:
- Keverd össze a gluténmentes muffin száraz hozzávalóit: a rizslisztet, a gluténmentes sütport, a csipet sót, a mézeskalács fűszerkeveréket és a kristálycukrot.
- Az almát reszeld le.
- Ha sült sütőtökkel dolgozol távolítsd el a héjját és a sütőtök húsát alaposan törd át villával.
- A tojásokat üsd bele egy másik tálba és keverd őket „habosra”, majd add hozzá és keverd el benne az étolajat, majd a reszelt almát és a sütőtökpürét.
- A nedves hozzávalók elegyébe több részletben keverd bele a száraz hozzávalók keveréket.
- A muffin forma mélyedéseit kend ki zsíradékkal, vagy tegyél beléjük muffinpapírt. Kanalazd a muffinformákba a muffintésztát és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a muffinokat.
- A muffinok nagyságától és a sütési módtól függően 15-20 perc alatt átsülnek a muffinok, de a sütés végéhez közeledve többször végezz tűpróbát.
- Ez a mennyiség 12 db nagy vagy 24 db kicsi muffin elkészítéséhez elegendő.