Van néhány darab frissnek cseppet sem mondható, ráncos almád, amit már meg nem ennél, de valamire azért még jó lehet? Készíts belőle sütit, nassolnivalót! Mai tippünk: almás-fahéjas gluténmentes muffin.
Almás-fahéjas gluténmentes muffin hozzávalói:
- 15 dkg vaj
- 2 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 20 dkg rizsliszt
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 db alma
Almás-fahéjas gluténmentes muffin elkészítése:
- Egy tálba keverd össze a száraz hozzávalókat: a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a rizslisztet és a fahéjat.
- Egy másik tálban keverd jól össze a nedves hozzávalókat: a puha vajat, a 2 db egész tojást és a tejet.
- Hámozd meg és reszeld le az almákat.
- A száraz és nedves hozzávalók elegyét keverd össze, majd add hozzá a reszelt almát és keverd jól el a tésztát.
- Kanalazd a muffin sütő mélyedéseibe a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sülnek át a muffinok. Mielőtt kiveszed a sütőből a muffinokat végezz tűpróbát.
- Ez az adag tészta 12 db nagy vagy 24 db kicsi muffin elkészítésére elegendő.
További gluténmentes muffin receptek:
- Gluténmentes kakaós muffin Schär Mix C Patisserie liszttel
- Sütőtökös almás gluténmentes muffin
- Kókuszos, csokis muffin gluténmentesen rizsliszttel
- Gluténmentes almás-mákos muffin
- Őszibarackos muffin gluténmentesen
- Mézeskalács fűszeres almás muffin gluténmentesen
- Gluténmentes szilvásgombóc muffin
- Gesztenyés-csokis gluténmentes muffin
- Gluténmentes csokis muffin Alfa-mix lisztkeverékből