almás fahéjas muffin, gluténmentes muffin, gluténmentes sütemények

Van néhány darab frissnek cseppet sem mondható, ráncos almád, amit már meg nem ennél, de valamire azért még jó lehet? Készíts belőle sütit, nassolnivalót! Mai tippünk: almás-fahéjas gluténmentes muffin.

Almás-fahéjas gluténmentes muffin hozzávalói:

Almás-fahéjas gluténmentes muffin elkészítése:

  • Egy tálba keverd össze a száraz hozzávalókat: a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a rizslisztet és a fahéjat.
  • Egy másik tálban keverd jól össze a nedves hozzávalókat: a puha vajat, a 2 db egész tojást és a tejet.
  • Hámozd meg és reszeld le az almákat.
  • A száraz és nedves hozzávalók elegyét keverd össze, majd add hozzá a reszelt almát és keverd jól el a tésztát.
  • Kanalazd a muffin sütő mélyedéseibe a tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sülnek át a muffinok. Mielőtt kiveszed a sütőből a muffinokat végezz tűpróbát.
  • Ez az adag tészta 12 db nagy vagy 24 db kicsi muffin elkészítésére elegendő.

További gluténmentes muffin receptek:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük