Ezt a gombalevest készítheted bármilyen rendelkezésedre álló gombából. Próbáld ki még ma: magyaros gombaleves gluténmentes vajgaluskával.
Magyaros gombaleves gluténmentes vajgaluskával hozzávalói:
- 2 evőkanál vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 5 db nagyobb gombafej (mezei csiperke, vargánya, őzláb stb.)
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- kb. 2 l víz
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 db tojás
- 4 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
Magyaros gombaleves gluténmentes vajgaluskával elkészítése:
- Olvaszd meg a vajt és kezd el fonnyasztani rajta a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát.
- Vedd alacsonyabbra a hőt és szórd bele a pirospaprikát, kevergesd el benne, majd add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a felcsíkozott gombát.
- Sózd, borsozd, add hozzá a majoránnát és öntsd rá a vizet. Fedő alatt főzd puhára a zöldségeket.
- A tejfölbe keverd bele az 1 evőkanál rizslisztet, majd adj hozzá néhány evőkanálnyit a leves levéből és öntsd bele a habarást a levesbe. Keverd el benne és hagyd hogy kissé besűrűsödjön tőle a leves.
- A tojást törd fel és keverd el benne a kb. 4 evőkanálnyi rizslisztet és annyi vajat, hogy laza galuskatésztát kapj.
- Ha a behabart leves forrni kezd szaggasd bele a vajgaluskát és főzd addig, amíg a galuskák meg nem puhulnak. Végül szórd bele a felaprított petrezselyemzöldet is.
Jó étvágyat!