Sütőtök krémleves hozzávalói:
- 50 dkg sütőtök
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- só
- 1 l húsleves alaplé
Sütőtök krémleves elkészítése:
- Tisztítsd meg a sütőtököt, vágd cikkekre és 3-40 perc alatt 200 fokon süsd meg. Ha megsült és meg is hűlt távolítssd el a héját és kockázd fel.
- A vöröshagymát pucold meg, kockázd fel és a vajon pirítsd meg.
- Ha a hagyma már kezd pirulni add hozzá a sütőtök darabokat és együtt pirítsd még néhány percet.
- Öntsd fel a húslevessel, sózd kissé meg és főzd az egészet kb. 20 perc alatt össze.
- Turmixgéppel vagy botmixerrel pépesítsd egyneművé az egészet, ha túl sűrűnek találod önt hozzá kevés vizet vagy húslevest és még egyszer forrald át a levest.
- Pirított tökmaggal vagy tökmagolajjal megcseppegtetve tálald.
Jó étvágyat!