Egy kiadós ételre vágysz, ami mellé nem feltétlen kell második fogás? Íme egy finom és laktató megoldás: kolbászos bableves szárazbabból gluténmentes csipetkével. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mindenki imádni fogja!
Kolbászos bableves hozzávalói:
- 250 g bab
- 200 g füstőlt kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 db nagyobb sárgarépa
- zsiradék
- 1 púpos teáskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- fél evőkanál szárított morzsolt majoránna
- 1 evőkanél rizsliszt
- 1 evőkanál Enjoy free gluténmentes liszt
Kolbászos bableves elkészítése gluténmentes csipetkével:
- Ha szárazbabbal dolgozol, akkor a főzést megelőző este áztasd be a babot bő vízbe. Főzés előtt öntsd le róla a vízet, még egyszer-kétszer mosd át, majd öntsd le róla a vízet.
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és a zsiradékon kezd el dinsztelni. Ha a hagyma kezd puhulni, adj hozzá 1 dl vízet és keverd jól el.
- Mielőtt rászórnád a pirospaprikát vedd vissza a hőt, nehogy megégjen a paprika, majd szórd rá, keverd össze és jöhet rá a felkarikázott sárgarépa, az áztatott bab és a felkarikázott füstőlt kolbász.
- Önts rá kb.1,5 liter vizet, add hozzá a sót és a majoránnát.
- Fedő alatt lassú tűzön főzd majdnem puhára a répát és a babot.
- Közben készítsd elő a csipetkét. Egy tányérban keverj össze 1-1 evőkanál rizslisztet és Enjoy free lisztkeveréket, majd adj hozzá annyit a bableves főzőlevéből, hogy jól csiphető puha, de nem ragacsos csipetketésztát kapj.
- Készíts apró csipetkéket a tésztából és tedd bele a majdnem kész bablevesbe.
- Mire a csipetkék megpuhulnak, addigra a sárgarépa és a bab is megpuhul.
Mit kinálj mellé
Kolbászos bableves szárazbabból gluténmentes csipetkével egy kiadós étel, de talán jól jöhet mellé egy sós ropogtatnivaló. Íme néhány ötlet: