gluténmentes lencsegulyás, lencsés recept

A lencse egy tipikus újévi alapanyag, de az év bármely részében finom és tápláló ételek készülhetnek vele. Például egy finom és laktató gluténmentes kolbászos lencsegulyás.

Gluténmentes kolbászos lencsegulyás hozzávalói:

Gluténmentes kolbászos lencsegulyás elkészítése:

  • A lencsét előző este válogasd át, aztán áztasd be és többször cseréld le a vizet.
  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és a zsiradékon kezd el fonnyasztani. A fokhagymát is pucold meg és zúzd össze és add a vöröshagymához, majd add hozzá a felkarikázott kolbászt.
  • Kissé vedd vissza a hőt és szórd bele a csemege pirospaprikát, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
  • Majd add hozzá a megpucolt, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a felkockázott zellert. A lencséről öntsd le a vizet és azt is add hozzá a gulyáshoz. Öntsd fel annyi vízzel ami bőven ellepi (kb. 1,5 liter).
  • Add hozzá a többi fűszert is: a sót, a borsot, a köményt és a babérleveleket és lassú tűzön főzd a lencsegulyást kb. 1 órán át.
  • Zsírral és rizsliszttel készíts rántást és sűrítsd be a gulyást vele.
  • Készíts gluténmentes csipetkét a gulyáshoz. Egy-egy evőkanál rizslisztet és gluténmentes lisztkeveréket keverj össze egy csipet sóval és adj hozzá annyi gulyás főzőlevet, hogy jól gyúrható csipetketésztát kapj.
  • Ha a zöldségek és a lencse már szinte tökéletesen puha add hozzá a csipetkét a gulyáshoz. Ha a csipetkék feljöttek a lencsegulyás tetejére még főzd néhány percig a levest, majd vedd le a tűzről.
  • Ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges sózz utána.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük