gluténmentes sajtos pogácsa

Ennél egy finom gluténmentes pogácsát, de nincs otthon célliszted? Íme egy pogácsarecept Miklós’ Universal Mix gluténmentes lisztkeverékkel és rizsliszttel: gluténmentes sajtos pogácsa. Próbáld ki!

Gluténmentes sajtos pogácsa hozzávalói:

Pogácsa elkészítése:

  • Az 1 dl tejet langyítsd meg, majd tedd bele az 1 evőkanál kristálycukrot és morzsold bele a friss élelsztőt. Tedd félre, hogy felfuthasson.
  • A 6 g útifűmaghéjat keverd össze az 1 dl vízzel. Ez össze fog állni egy zselés masszává.
  • A Miklós lisztet, a rizslisztet, a sót, az olvasztott vajat, a tojást és a reszelt sajtot tedd egy nagy dagasztótálba és morzsold össze, majd add hozzá az vizes útifűmaghéjat és a felfutatott élesztőt. Az egészt dolgozdjól össze, majd tedd félre 1 órára, hogy megkeljen.
  • Ha a gluténmentes pogácsatészta megkelt, liszttel megszórd deszkán nyújtsd ki kend meg egy felvert tojással a tetejét szórd meg reszelt sajttal, szaggasd ki és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Ez a pogácsa kb. 25-30 perc alatt sül át, de függ attól is, hogy milyen vastagra nyújtottad és mekkora átmerőjűre szaggattad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük