Ennél egy finom gluténmentes pogácsát, de nincs otthon célliszted? Íme egy pogácsarecept Miklós’ Universal Mix gluténmentes lisztkeverékkel és rizsliszttel: gluténmentes sajtos pogácsa. Próbáld ki!
Gluténmentes sajtos pogácsa hozzávalói:
- 25 dkg Miklós’ Universal Mix gluténmentes lisztkeverék
- 20 dkg rizsliszt
- 6 g útifűmaghéj
- 1 db közepes tojás + 1 a kenéshez
- 120 g vaj
- 1 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 20 g friss élesztő
- 2 teáskanál só
- 5 dkg reszelt sajt + a tetejére
Pogácsa elkészítése:
- Az 1 dl tejet langyítsd meg, majd tedd bele az 1 evőkanál kristálycukrot és morzsold bele a friss élelsztőt. Tedd félre, hogy felfuthasson.
- A 6 g útifűmaghéjat keverd össze az 1 dl vízzel. Ez össze fog állni egy zselés masszává.
- A Miklós lisztet, a rizslisztet, a sót, az olvasztott vajat, a tojást és a reszelt sajtot tedd egy nagy dagasztótálba és morzsold össze, majd add hozzá az vizes útifűmaghéjat és a felfutatott élesztőt. Az egészt dolgozdjól össze, majd tedd félre 1 órára, hogy megkeljen.
- Ha a gluténmentes pogácsatészta megkelt, liszttel megszórd deszkán nyújtsd ki kend meg egy felvert tojással a tetejét szórd meg reszelt sajttal, szaggasd ki és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Ez a pogácsa kb. 25-30 perc alatt sül át, de függ attól is, hogy milyen vastagra nyújtottad és mekkora átmerőjűre szaggattad.