csőben sült bimbós kel csirkehússal

Van egy kis maradék csirkehúsod, ami nem is sok, nem is kevés, de valamihez el kellene használnod? Készíts vele egy finom és laktató étel, amihez köret sem feltétlen kell: csőben sült bimbós kel csirkehússal.

Csőben sült bimbós kel hozzávalói:

Csőben sült bimbós kel elkészítése csirkehússal:

  • Egy serpenyőben olvassz meg 5 dkg vajat és enyhén pirítsd meg rajta a kelbimbókat.
  • Készíts gluténmentes besamelt! Az 6 dkg vajat, olvaszd meg és adj hozzá 6 dkg Free from gluten gluténmentes lisztet. Ezt kissé pirítsd össze, majd apránként öntsd fel a 6 dl tejjel, hogy csomómentes legyen. Főzd sűrűre a gluténmentes besamelt és közben ízlés szerint sózd, borsozd, adj hozzá fél kávéskávéskanál őrölt szerecsendiót.
  • A maradék csirkehús vágd fel kisebb darabokra.
  • Egy hőálló tálba öntsd bele a kelbimbókat, rá a csirkehús darabokat, öntsd rá a gluténmentes besamelmártást, majd reszeld a tetejére a sajtot.
  • 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg az ételt. Ehhez kb. 20 perc szükséges. Amikor szép aranybarna a tetején a sajt, akkora az csőben sült bimbós kel csirkehússal megfelelően átsült.
  • Ez a zöldséges húsos étel kiadós és tápláló, nem feltétlenül kell hozzá köret, de ha mégsem magában szeretnéd fogyasztani, akkor remekül illik hozzá bármilyen rizsköret, főtt quinoaMiért .

Miért fogyassz bimbós kelt?

Azon túl, hogy a kelbimbó finom és számos tápláló étel készülhet belőle élettani hatásai is kiválóak.
A bimbós kel tartalmaz A-, B1-, B2- és C-vitamint, karotint és ásványi sókat (Ca, P, Fe).
Bimbói sokféleképp elkészíthetők. C-vitamin tartalmát mélyhűtve és főzve is jórészt (50 mg/100 g) megőrzi.

A kelbimbó átlagos tápanyagtartalma

100 g fagyasztott kelbimbóban

  • Energia 185 kJ / 44 kcal
  • Zsír 1,3 g
    ebből telített zsírsavak 0,3 g
  • Szénhidrát 2,5 g
    ebből cukrok 2,4 g
  • Fehérje 3,5 g
  • Víztartalom % 87,7

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük