gluténmentes sós rúd Enjoy free lisztből

Abbahagyhatatlan, sajtos ropogtatnivaló Aldis gluténmentes lisztkeverékből: gluténmentes sós rúd Enjoy free lisztből. El kell tenni szem elől, hogy ne fogyjon el rögtön! 🙂

Gluténmentes sós rúd hozzávalói:

Gluténmentes sós rúd elkészítése Enjoy free lisztből:

  • Az Enjoy free gluténmentes lisztkeveréket morzsold össze a szoba-hőmérsékletű vajjal.
  • Dolgozd bele a reszelt sajtot, a sót és a 2 db egész tojást. Rugalmas, jól nyújtható, könnyen kezelhető tésztát kell kapj.
  • Gluténmentes liszttel megszórt felületen nyújtsd ki a sajtos tésztát kb. 1 cm vastagságúra. Törekedj arra, hogy négyzetes alakú legyen a kinyújtott tészta, így újabb összegyúrás és nyújtás nélkül ki tudod “szaggatni” a sajtos rudakat. Ehhez először mindig a 4 sarok felé célszerű nyújtani a tésztát, majd jobbra balra és fel és le.
  • A 3. tojást kissé verd fel és a tészta felületét kend meg vele. Szórd meg a tészta tojással megkent felületét szezámmaggal, lenmaggal, köménymaggal stb. Bármivel, ami rendelkezésedre áll.
  • Derelyevágó vagy kés segítségével vágj nagyjából azonos méretű csíkokat a sajtos tésztából, majd darabold fel őket.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek a sajtos rudak. Hagyd, hogy a tepsin kihűljenek, csak utána tedd át tálra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.