Abbahagyhatatlan, sajtos ropogtatnivaló Aldis gluténmentes lisztkeverékből: gluténmentes sós rúd Enjoy free lisztből. El kell tenni szem elől, hogy ne fogyjon el rögtön! 🙂
Gluténmentes sós rúd hozzávalói:
- 40 dkg Enjoy free gluténmentes lisztkeverék
- 10 dkg reszelt félkemény sajt
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 3 db közepes tojás
- 1 teáskanál só
- tetejére: lenmag, szezámmag, köménymag stb.
Gluténmentes sós rúd elkészítése Enjoy free lisztből:
- Az Enjoy free gluténmentes lisztkeveréket morzsold össze a szoba-hőmérsékletű vajjal.
- Dolgozd bele a reszelt sajtot, a sót és a 2 db egész tojást. Rugalmas, jól nyújtható, könnyen kezelhető tésztát kell kapj.
- Gluténmentes liszttel megszórt felületen nyújtsd ki a sajtos tésztát kb. 1 cm vastagságúra. Törekedj arra, hogy négyzetes alakú legyen a kinyújtott tészta, így újabb összegyúrás és nyújtás nélkül ki tudod “szaggatni” a sajtos rudakat. Ehhez először mindig a 4 sarok felé célszerű nyújtani a tésztát, majd jobbra balra és fel és le.
- A 3. tojást kissé verd fel és a tészta felületét kend meg vele. Szórd meg a tészta tojással megkent felületét szezámmaggal, lenmaggal, köménymaggal stb. Bármivel, ami rendelkezésedre áll.
- Derelyevágó vagy kés segítségével vágj nagyjából azonos méretű csíkokat a sajtos tésztából, majd darabold fel őket.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek a sajtos rudak. Hagyd, hogy a tepsin kihűljenek, csak utána tedd át tálra.
Tényleg finom és nagyon gyorsan fogy. Köszi a receptet!