gulyásleves gluténmentes csipetkével, gluténmentes ebédl

A hagyományos gulyásleves marhahúsból készül, de sertéshúsból is készíthető príma gulyásleves gluténmentes csipetkével. Próbáld ki!

Gulyásleves gluténmentes csipetkével hozzávalói:

Gulyásleves gluténmentes csipetkével elkészítése:

  • A vöröshagymát és a zöldségeket pucold meg, mosd meg. A hagymát aprítsd fel, a burgonyát kockázd fel, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát és a paradicsomot karikázd fel.
  • A zsíron kezd el fonnyasztani az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
  • Tedd a fűszereket is az edénybe: sót, borsot, köményt, pirospaprikát.
  • Jöhet a felkockázott hús. 15 percig fedő alatt párold a gulyásleves alapot.
  • A negyedóra elteltével add a gyökérzöldségeket is hozzá: a burgonyát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd öntsd fel kb. 3 liter vízzel.
  • Kis lángon főzd addig a gulyást, amíg a zöldségek majdnem teljesen meg nem puhulnak.
  • Közben készítsd el a gluténmentes csipetkét. A 2-2 evőkanál rizslisztet és gluténmentes lisztkeveréket egy csipet sóval keverd össze majd apránként adj hozzá annyi gulyáslevest, hogy jól formázható tésztát kapj belőle. Ebből készítsd el a csipetkéket és amikor a gulyáslevesben a zöldségek már majdnem kellően puhák, tedd a csipetkéket a levesbe és együtt készre főnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük