A hagyományos gulyásleves marhahúsból készül, de sertéshúsból is készíthető príma gulyásleves gluténmentes csipetkével. Próbáld ki!
Gulyásleves gluténmentes csipetkével hozzávalói:
- kb. 1 kg sertéscomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- kb. 2 evőkanál zsír
- 4 db burgonya
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 db petrezselyem + a zöldje
- 4 db sárgarépa
- 2 evőkanál csemege pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- opcionális csípős pirospaprika
- 2 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál gluténmentes lisztkeverék (pl. Enjoy Free)
Gulyásleves gluténmentes csipetkével elkészítése:
- A vöröshagymát és a zöldségeket pucold meg, mosd meg. A hagymát aprítsd fel, a burgonyát kockázd fel, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát és a paradicsomot karikázd fel.
- A zsíron kezd el fonnyasztani az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
- Tedd a fűszereket is az edénybe: sót, borsot, köményt, pirospaprikát.
- Jöhet a felkockázott hús. 15 percig fedő alatt párold a gulyásleves alapot.
- A negyedóra elteltével add a gyökérzöldségeket is hozzá: a burgonyát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd öntsd fel kb. 3 liter vízzel.
- Kis lángon főzd addig a gulyást, amíg a zöldségek majdnem teljesen meg nem puhulnak.
- Közben készítsd el a gluténmentes csipetkét. A 2-2 evőkanál rizslisztet és gluténmentes lisztkeveréket egy csipet sóval keverd össze majd apránként adj hozzá annyi gulyáslevest, hogy jól formázható tésztát kapj belőle. Ebből készítsd el a csipetkéket és amikor a gulyáslevesben a zöldségek már majdnem kellően puhák, tedd a csipetkéket a levesbe és együtt készre főnek.