Friss vagy tartósított őszibarackból is készítheted. Egy biztos gyorsan megcsinálhatod és mindenkinek ízleni fog. Gyümölcsleves őszibarackból pudingporral.
Gluténmentes őszibarack gyümölcsleves hozzávalói:
- 4-6 db őszibarack / 1 doboz őszibarackkonzerv / 1 üveg őszibarack befőtt
- 1 liter víz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál vanília ízű gluténmentes pudingpor
- csipet só
- méz ízlés szerint
- néhány szem szegfűszeg
- néhány szem szegfűbors
Őszibarackos gyümölcsleves elkészítése:
- A friss őszibarackot hámozd meg, magozd ki és kockázd fel. Ha konzerv vagy befőtt őszibarackkal dolgozol, akkor csak kockázd fel közepes nagyságú darabokra.
- A felkockázott barackokat tedd fel 1 liter vízben főni és add hozzá a csipet sót, a csomag vaníliás cukrot, a néhány szem szegfűszeget és a pár szem szegfűborsot.
- A gluténmentes pudingporhoz apránként keverd hozzá a főzőtejszínt, hogy csomómentes legyen, ha forrni kezd a barackos főzőlé keverd hozzá. Vedd vissza a hőt takarékra és főzd össze a barackos levet a pudingporos tejszínnel.
- Ha kicsit sűrűsödött a leves, elkészült a gyümölcsleves őszibarackból pudingporral, zárd el a gázt.
- Ha langyosra hűlt a leves ízlés szerint édesítsd mézzel.
Jó étvágyat!