Szakíts a megszokásokkal és vigyél valami plusz ízt és izgalmat a gyümölcslevesbe. Tippünk: gluténmentes puncsos meggyleves.
Gluténmentes puncsos meggyleves hozzávalói:
- kb. 1 kg friss magozatlan meggy (befőtt és fagyasztott meggy is jó)
- 6 dl víz
- 6 dl tej
- 2 ek. gluténmentes puncsízű pudingpor
- 2 ek. kristálycukor
- szegfűszeg
- szegfűbors
- csipet só
- méz
- ízlés szerint
- tejszínhab a tálaláshoz
Gluténmentes puncsos meggyleves elkészítése:
- Szabadítsd meg a meggyet a száraktól, válogasd át alaposan és mosd meg. Tedd fel egy nagyobb lábasban főzni annyi vízben, ami nagyjából ellepi, öntsd rá 5 dl tejet, dobj bele néhány szem szegfűszeget és szegfűborsot, illetve egy csipet sót.
- A 2 evőkanál gluténmentes puncsízű pudingport keverd el csomómentesen a 2 kanál kristálycukorral, majd öntsd fel 1 dl tejjel és csomómentesre keverd el.
- Ha a leves forrni kezd óvatosan add hozzá a tejes pudingport és keverd el benne alaposan. Főzd össze az egészet és ha kissé besűrűsödött a leves elkészült, vedd le a tűzről.
- Ha a meggyleves langyosra hűlt, adj hozzá ízlés szerint mézet.
- A gyümölcsleves hidegen tálald, díszítsd tejszínhabbal.