Ennél egy jó levest, de nincs sok időd, hogy elkészítsd. Íme egy gluténmentes szederleves recept, amihez csak néhány hozzávaló szükséges.
Szederleves hozzávalói:
- 50 dkg szeder (friss vagy fagyasztott)
- 1 liter víz
- 2 dl főzőtejszín
- méz
- 1 csipet só
Gluténmentes szederleves elkészítése:
- Tedd fel főni a szedret a vízbe. Amikor forrni kezd add hozzá a főzőtejszínt és egy csipet sót.
- Főzd össze a tejszínnel a leves. A szedrek egy része darabokra fog esni, ha a szeder jó érett, de ez nem baj.
- Hagyd, hűlni. Ha már langyos édesítsd mézzel ízlés szerint. (Ha az étel, ital hőmérséklete 40 fok alatt van, akkor érdemes belekeverni a mézet, mert így nem vesznek el a méz hasznis enzimjei és nem csak édesítőszer lesz, hanem élettani hatásai is érvényesülnek.)