Bármelyik évszakban könnyűszerrel elkészíthető, egyszerű, tápláló és ízletes. Ráadásul gluténmentes: zamatos almaleves fahéjjal és szegfűszeggel, természetesen gluténmentesen.
Zamatos almaleves hozzávalói:
- 60 dkg alma
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg rizsliszt
- 1 csipet só
- ízlés szerint méz
- 1 evőkanál citromlé
- 6 – 8 szem szegfűszeg
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1,5 l víz
- 1 csomag vaníliás cukor
Zamatos almaleves elkészítése:
- Hámozd meg és kockázd fel az almákat, majd tedd fel a vízben főni.
- Add hozzá a sót, kevés citromlevet, a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
- A rizslisztet keverd el csomómentesen a tejszínnel és ha az alma kissé megpuhult, sűrítsd be vele a levest. Főzd össze az egészet.
- Ha langyosra hűlt az almaleves ízlés szerint adj hozzá mézet. Ha már nem forró a leves és ekkor adod hozzá a mézet, a méz beltartalmi értékei megmaradnak és nem csak édesítőszer lesz, hanem egészséges édesítőszer is.
Tudj meg többet a méz jótékony hatásairól!