almaleves, gluténmentes leves, gluténmentes receptek

Zamatos almaleves

Bármelyik évszakban könnyűszerrel elkészíthető, egyszerű, tápláló és ízletes. Ráadásul gluténmentes: zamatos almaleves fahéjjal és szegfűszeggel, természetesen gluténmentesen.

Zamatos almaleves hozzávalói:

Zamatos almaleves elkészítése:

  • Hámozd meg és kockázd fel az almákat, majd tedd fel a vízben főni.
  • Add hozzá a sót, kevés citromlevet, a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
  • A rizslisztet keverd el csomómentesen a tejszínnel és ha az alma kissé megpuhult, sűrítsd be vele a levest. Főzd össze az egészet.
  • Ha langyosra hűlt az almaleves ízlés szerint adj hozzá mézet. Ha már nem forró a leves és ekkor adod hozzá a mézet, a méz beltartalmi értékei megmaradnak és nem csak édesítőszer lesz, hanem egészséges édesítőszer is.

Tudj meg többet a méz jótékony hatásairól!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük