Boros cseresznyeleves

Boros cseresznyeleves hozzávalói:

  • 500 g kimagozott cseresznye
  • 500 ml víz
  • cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • narancshéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor

Boros cseresznyeleves elkészítése:

  • A megmosott, kimagozott cseresznyét egy nagyobb lábosban tedd fel főni a vízzel. Ízlés szerint adj hozzá cukrot és add hozzá a fűszereket: a vaníliás cukrot, a narancshéjat, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat.
  • Főzd kb. 15 percig, majd öntsd hozzá a vörösbort és újra forrald fel a levest.
  • A tejfölt és a tejszínt keverd simára a pudingporral és állandó kevergetés mellett öntsd bele a levesbe.
  • Főzd össze az egészet takarékon. Az ízlésednek megfelelő sűrűségűre főzd.
  • Hidegen tálald.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.