Boros cseresznyeleves hozzávalói:
- 500 g kimagozott cseresznye
- 500 ml víz
- cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- narancshéj
- 3 db szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejszín
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor
Boros cseresznyeleves elkészítése:
- A megmosott, kimagozott cseresznyét egy nagyobb lábosban tedd fel főni a vízzel. Ízlés szerint adj hozzá cukrot és add hozzá a fűszereket: a vaníliás cukrot, a narancshéjat, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat.
- Főzd kb. 15 percig, majd öntsd hozzá a vörösbort és újra forrald fel a levest.
- A tejfölt és a tejszínt keverd simára a pudingporral és állandó kevergetés mellett öntsd bele a levesbe.
- Főzd össze az egészet takarékon. Az ízlésednek megfelelő sűrűségűre főzd.
- Hidegen tálald.
Jó étvágyat!