gluténmentes kelkáposztafőzelék, kelkáposzta főzelék recept, gluténmentes főzelések

Gluténmentes kelkáposzta főzelék

Kelkáposztafőzelék, de lehet, hogy Te a másik néven ismered: plutyka. Kelkáposztafőzelék, amit csak egy lépés választ el a frankfurti levestől. Itt egy finom, laktató és gluténmentes kelkáposzta főzelék receptet olvashatsz.

Gluténmentes kelkáposzta főzelék hozzávalói:

Gluténmentes kelkáposzta főzelék elkészítése:

  • Távolítsd el a kelkáposzta külső leveleit, majd szeld fel. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
  • Kb. 1,5 l vízben tedd fel a kelkáposztát főni, majd add hozzá a burgonyakockákat is. Sózd meg és adj hozzá őrölt és / vagy egész kömény.
  • A zsiradékon pirítsd meg a rizslisztet, majd kis lángon add hozzá a pirospaprikát és vigyázz, hogy meg ne égjen.
  • A rántást keverd hozzá a kelkáposztás-burgonyás alaphoz és főzd össze.
  • Karikázz fel 2-4 db virslit és add a főzelékhez. Ha átfőtt a virsli szükség esetén még sózd meg a főzeléket.
  • Jó étvágyat a gluténmentes kelkáposzta főzelékhez!

További gluténmentes főzelékek receptjei:

Ezek az írások is érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük