Kelkáposztafőzelék, de lehet, hogy Te a másik néven ismered: plutyka. Kelkáposztafőzelék, amit csak egy lépés választ el a frankfurti levestől. Itt egy finom, laktató és gluténmentes kelkáposzta főzelék receptet olvashatsz.
Gluténmentes kelkáposzta főzelék hozzávalói:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 3 közepes burgonya
- 1,5 l víz
- só
- kömény
- 50 g zsiradék
- 4 evőkanál rizsliszt
- 3 kávéskanál örőlt pirospaprika
- 2-4 db virsli
Gluténmentes kelkáposzta főzelék elkészítése:
- Távolítsd el a kelkáposzta külső leveleit, majd szeld fel. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
- Kb. 1,5 l vízben tedd fel a kelkáposztát főni, majd add hozzá a burgonyakockákat is. Sózd meg és adj hozzá őrölt és / vagy egész kömény.
- A zsiradékon pirítsd meg a rizslisztet, majd kis lángon add hozzá a pirospaprikát és vigyázz, hogy meg ne égjen.
- A rántást keverd hozzá a kelkáposztás-burgonyás alaphoz és főzd össze.
- Karikázz fel 2-4 db virslit és add a főzelékhez. Ha átfőtt a virsli szükség esetén még sózd meg a főzeléket.
- Jó étvágyat a gluténmentes kelkáposzta főzelékhez!
További gluténmentes főzelékek receptjei:
- Gluténmentes krumplifőzelék
- Kapormártás
- Gluténmentes lencsefőzelék
- Csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével