gluténmentes kelkáposztafőzelék, kelkáposzta főzelék recept, gluténmentes főzelések

Gluténmentes kelkáposzta főzelék

Gluténmentes kelkáposzta főzelék

Gluténmentes kelkáposzta főzelék hozzávalói:

  • 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
  • 3 közepes burgonya
  • 1,5 l víz
  • kömény
  • 50 g zsiradék
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 3 kávéskanál pirospaprika
  • 2-4 db virsli

Gluténmentes kelkáposzta főzelék elkészítése:

  • Távolítsd el a kelkáposzta külső leveleit, majd szeld fel. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
  • Kb. 1,5 l vízben tedd fel a kelkáposztát főni, majd add hozzá a burgonyakockákat is. Sózd meg és adj hozzá őrölt és / vagy egész kömény.
  • A zsiradékon pirítsd meg a rizslisztet, majd kis lángon add hozzá a pirospaprikát és vigyázz, hogy meg ne égjen.
  • A rántást keverd hozzá a kelkáposztás-burgonyás alaphoz és főzd össze.
  • Karikázz fel 2-4 db virslit és add a főzelékhez. Ha átfőtt a virsli szükség esetén még sózd meg a főzeléket.
  • Jó étvágyat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük