gluténmentes krumplifőzelék, burgonyafőzelék

Gluténmentes krumplifőzelék

Gluténmentes krumplifőzelék

Gluténmentes krumplifőzelék hozzávalói:

  • 1 kg krumpli
  • 50 g zsír
  • 70 g vöröshagyma (1 közepes)
  • 8 dl víz
  • 5 g pirospaprika
  • 10 g só (2 kávéskanál)

Gluténmentes krumplifőzelék elkészítése:

  • Hámozd meg a krumplit és kockázd fel.
  • A hagymát pucold meg, vágd apró kockákra és a zsíron süsd át. Ad hozzá a pirospaprikát, de ne legyen forró a zsír.
  • Tedd bele a krumplit és öntsd fel a vízzel, majd add hozzá a sót.
  • Főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. A krumpli egy részét szedd ki némi vízzel együtt egy turmixba és turmixold össze.
  • Keverd vissza a turmixolt részt a megfőtt krumpli kockákhoz és főzd össze néhány perc alatt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük