Krumplifőzeléket készíthetsz habarás, rántás nélkül is. Ugyanolyan finom és tápláló, gyorsan és egyszerűen is elkészíthető. Így is készülhet a gluténmentes krumplifőzelék.
Gluténmentes krumplifőzelék hozzávalói:
- 1 kg burgonya
- 50 g zsír
- 70 g vöröshagyma (1 db közepes)
- 8 dl víz
- 5 g pirospaprika
- 10 g só (2 kávéskanál)
Krumplifőzelék elkészítése:
- Hámozd meg a krumplit és kockázd fel.
- A hagymát pucold meg, vágd apró kockákra és a zsíron süsd át. Ad hozzá a pirospaprikát, de ne legyen forró a zsír.
- Tedd bele a krumplit és öntsd fel a vízzel, majd add hozzá a sót.
- Főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. A krumpli egy részét szedd ki némi vízzel együtt egy turmixba és turmixold össze.
- Keverd vissza a turmixolt részt a megfőtt krumpli kockákhoz és főzd össze néhány perc alatt.