Gluténmentes lencsefőzelék hozzávalói:
- 50 dkg lencse
- 6 dkg zsír
- 4 dkg rizsliszt
- só
- 1 kk. csemege pirospaprika
- 2 dkg vöröshagyma
- 1-2 ek. ecet
- 1 kk. mustár
- 1 kk. cukor
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1,5 dl tejföl
Gluténmentes lencsefőzelék elkészítése:
- A füstölt szalonnát kockázd fel és kevés zsíron süsd át, hogy zsírja nagy része kisüljön.
- Az előző este beáztatott lencsét jól mosd át.
- A lencsét tedd fel főni annyi vízben, ami ellepi és add hozzá a kisült szalonnakockákat, kevés sót és az apróra vágott vöröshagymát.
- A szalonnazsírból, a rizslisztből és pirospaprikából készíts rántást.
- Ha a lencse már majdnem puhára főtt keverd bele csomómentesen a rántást, majd add hozzá a mustárt, a cukrot, az ecetet és ha szükséges sót.
- Az egészet főzd össze és tálalás előtt tedd rá a tejfölt.
- Tálalhatod feltéttel is: főtt virslivel, sült kolbásszal, pörkölttel.
Jó étvágyat!