Kapormártás hozzávalói:
- 3 dkg zsír
- 4 dkg rizsliszt
- 2 evőkanál finomra vágott kapor
- 6-7 g só
- 1 kávéskanál cukor
- 1,5 dl tejföl
- 1-2 evőkanál ecet
- 5-6 dl húsleves (leveskockából készült is jó)
Kapormártás elkészítése:
- A zsírból és a rizslisztből készíts világos színű rántást.
- A kapor 2/3-át add hozzá a rántáshoz és állandó kevergetés mellett párold át, majd add hozzá apránként a húslevest és keverd simára.
- Tedd bele a cukrot és az ecetet. Forrald fel a mártást.
- Végül add hozzá a maradék kaprot és a tejfölt.
Kapormártás felhasználása:
Mihez tálald a kapormártást, milyen ételek mellé illik a kapormártás?
- Magában főzelékként,
- tükörtojással,
- fasírozottal,
- főtt és sült húsokhoz.