kapormártás, mártás húsokhoz

Kapormártás

Kapormártás

Kapormártás hozzávalói:

  • 3 dkg zsír
  • 4 dkg rizsliszt
  • 2 evőkanál finomra vágott kapor
  • 6-7 g só
  •  1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál ecet
  • 5-6 dl húsleves (leveskockából készült is jó)

Kapormártás elkészítése:

  • A zsírból és a rizslisztből készíts világos színű rántást.
  • A kapor 2/3-át add hozzá a rántáshoz és állandó kevergetés mellett párold át, majd add hozzá apránként a húslevest és keverd simára.
  • Tedd bele a cukrot és az ecetet. Forrald fel a mártást.
  • Végül add hozzá a maradék kaprot és a tejfölt.

Kapormártás felhasználása:

Mihez tálald a kapormártást, milyen ételek mellé illik a kapormártás?

  • Magában főzelékként,
  • tükörtojással,
  • fasírozottal,
  • főtt és sült húsokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük