Van egy darab cukkinid, amivel már nem tudsz mit kezdeni? Ennél valami finom gluténmentes sütit, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthető és az egészségesebb vonalba tartozik? Próbáld ki ezt: cukkinis-csokis gluténmentes kevert sütemény.
Cukkinis-csokis gluténmentes kevert sütemény hozzávalói:
- 2 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1.5 dl kókuszolaj
- 10 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg Enjoy Free gluténmentes liszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 5 dkg étcsokoládé
- 35 dkg cukkini
Cukkinis-csokis gluténmentes kevert csokis elkészítése:
- A cukkinis szeleteld fel, távolítsd el a héját és a magos belső részét, a cukkinihúst pedig reszeld le.
- Az 5 dkg étcsokoládét gőz felett olvaszd meg.
- Keverd össze a 2 db egész tojást, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszolajat.
- Keverd össze a kukoricalisztet, az Enjoy free gluténmentes lisztkeveréket, a csipet sót és a gluténmentes sütőport.
- A száraz hozzávalókat keverd bele a tojásos elegybe, majd keverd bele az olvasztott étcsokit és a reszelt cukkinit is.
- A sütemény tésztáját kizsírozott, gluténmentes liszttel megszórt tepsibe (kb. 20 x 25 cm) öntsd bele és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd a megsült süteményt a sütőből végezz tűpróbát!