Meggyes-mákos gluténmentes kevert sütemény

Van néhány igazán jó párosítás, ilyen például a meggy és a mák. Jól kiegészítik egymást és finom meggyes-mákos gluténmentes kevert sütemény készülhet velük.

Meggyes-mákos gluténmentes kevert sütemény hozzávalói:

Meggyes-mákos gluténmentes kevert sütemény elkészítése:

  • A 3 db egész tojást törd fel és verd habosra, majd add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Az egészet alaposan keverd össze.
  • A rizsliszthez add hozzá, a darált mákot, a csipet sót és szitáld bele a gluténmentes sütőport, hogy ne legyen csomós. Az egészet keverd jól össze.
  • A nedves hozzávalók elegyét keverd bele a rizslisztes keverékbe és keverd jól el a mákos süteménytésztát.
  • Egy tepsit kenjd ki zsíradékkal, szórd meg egyenletesen rizsliszttel és öntsd bele a sütemény tésztáját.
  • Ha befőtt / konzerv meggyes dolgozol szűrd be a levét, ha szükséges magozd ki. Ha friss gyümölcsöd van mosd meg, válogasd át, magozd ki és cseppegtesd le a levét.
  • A meggyet tedd egy külön tálba és szórd meg rizsliszttel, forgasd benne jól meg és így potyogtasd rá a tepsiben lévő mákos süteménytésztára. Ha megforgatod a gyümölcsöt lisztben és így teszed a tésztára, nem fog az aljára süllyedni.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül a meggyes-mákos sütemény.
  • Tálalás előtt meghintheted porcukorral.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük