Gyorsan elkészíthető, egyszerű finomság, amit mindenki szeretni fog, akár délutáni nasi, akár esti vacsora lesz: gluténmentes zabpelyhes cukkinitócsi.
Gluténmentes zabpelyhes cukkinitócsi hozzávalói
Gluténmentes zabpelyhes cukkinitócsni elkészítése:
- Mosd meg a cukkinit, a két végét vágd le, ha nagy és már kemény, vastag a héja, akkor hámozd meg. Reszeld le, tedd szűrőbe, majd nyomkodd ki a levét.
- A zabpelyhet aprítóban őröld finomra.
- A reszelt cukkinihez add hozzá a felvert tojásokat, a sót, a borsot és annyit az aprított zabpehelyből, hogy jól formázható masszát kapj.
- Serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat. A masszából formázz pogácsákat és közepes lángon süsd át mindkét oldalát aranybarnára.
- Tálalhatod simán, tejföllel, fokhagymás tejföllel, petrezselyemmel.