gluténmentes receptek töltöt tök

Zöldséges – húsos gluténmentes receptet keresel, aminek az elkészítéséhez nem kell órákat a konyhában tölteni? Próbáld ki ezt: töltött vajtök. Persze nem csak vajtökből készítheted el. Ha vajtök pont nincs kéznél készítsd el tökkel, cukkinivel vagy patisszonnal!

Töltött vajtök hozzávalói:

Töltött tök elkészítése:

  • A vajtököt mosd meg alaposan, vágd hosszában ketté, majd kapard ki kanállal a magos belsejét.
  • A vöröshagymát pucold meg, kockázd fel és a zsiradékon kezd el dinsztelni. Néhány perc múlva add hozzá a darált húst és párold addig amíg a darált hús fehéredni nem kezd.
  • Ekkor add hozzá a sót, az őrölt borsot, a paradicsompürét vagy a felkockázott paradicsomokat, a majoránnát és a petrezselymet. Főzd össze a ragut a fűszerekkel kb. 10 perc alatt.
  • A ragot kanalazd a tökökbe és a tetejét szórd meg reszelt sajttal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a töltött tököt. Ha a tetején a sajt már aranybarna és ropogós, akkor a tök és a ragu is jól átsült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük