csokifelfújt, csokiszuflé

Ha még nem készítettél szuflét valószínűleg meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul alapból gluténmentes. Ismerd meg ezt a bombabiztos meleg desszertet: csokoládészuflé, azaz csokoládéfelfújt.

Csokoládészuflé hozzávalói:

Csokoládészuflé elkészítése:

  • A sütőt melegítsd elő 200 fokosra.
  • A szufléformákat vajazd ki és szórd meg kristálycukorral.
  • Gőz felett olvaszd meg az étcsokoládét.
  • A tojásokat válaszd szét, tojásfehérjéket verd habbá, ha kezd keményedni add hozzá az 5 dkg porcukrot és verd további 1 percig. A tojások sárgáját is verd habosra.
  • A habtejszínt forrald fel, majd keverd bele a kakaóport és az olvasztott csokit.
  • A csokis masszába keverd bele a tojássárgákat, majd a apránként a tojásfehérjékből vert habot is.
  • A masszát oszd el a kivajazott-kicukrozott szufléformákba, a massza tetején simítsd el nagyjából.
  • Az előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megfelelően átsül az édesség.
  • A csokoládészuflét elkészülte után azonnal, amint ehető hőmérsékletűre hűlt, lehet fogyasztani. Ha szeretnéd még inkább lenyűgözni az elfogyasztóit, tálalj mellé gyümölcsöntetet.

További gluténmentes desszertek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük