csokifelfújt, csokiszuflé

Ha még nem készítettél szuflét valószínűleg meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul alapból gluténmentes. Ismerd meg ezt a bombabiztos meleg desszertet: csokoládészuflé, azaz csokoládéfelfújt.

Csokoládészuflé hozzávalói:

Csokoládészuflé elkészítése:

  • A sütőt melegítsd elő 200 fokosra.
  • A szufléformákat vajazd ki és szórd meg kristálycukorral.
  • Gőz felett olvaszd meg az étcsokoládét.
  • A tojásokat válaszd szét, tojásfehérjéket verd habbá, ha kezd keményedni add hozzá az 5 dkg porcukrot és verd további 1 percig. A tojások sárgáját is verd habosra.
  • A habtejszínt forrald fel, majd keverd bele a kakaóport és az olvasztott csokit.
  • A csokis masszába keverd bele a tojássárgákat, majd a apránkén