Ha még nem készítettél szuflét valószínűleg meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul alapból gluténmentes. Ismerd meg ezt a bombabiztos meleg desszertet: csokoládészuflé, azaz csokoládéfelfújt.
Csokoládészuflé hozzávalói:
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 15 g gluténmentes kakaópor
- 5 db tojásfehérje
- 5 dkg porcukor
- 4 db tojássárgája
- vaj és kristálycukor a forma kikenéséhez
Csokoládészuflé elkészítése:
- A sütőt melegítsd elő 200 fokosra.
- A szufléformákat vajazd ki és szórd meg kristálycukorral.
- Gőz felett olvaszd meg az étcsokoládét.
- A tojásokat válaszd szét, tojásfehérjéket verd habbá, ha kezd keményedni add hozzá az 5 dkg porcukrot és verd további 1 percig. A tojások sárgáját is verd habosra.
- A habtejszínt forrald fel, majd keverd bele a kakaóport és az olvasztott csokit.
- A csokis masszába keverd bele a tojássárgákat, majd a apránként a tojásfehérjékből vert habot is.
- A masszát oszd el a kivajazott-kicukrozott szufléformákba, a massza tetején simítsd el nagyjából.
- Az előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megfelelően átsül az édesség.
- A csokoládészuflét elkészülte után azonnal, amint ehető hőmérsékletűre hűlt, lehet fogyasztani. Ha szeretnéd még inkább lenyűgözni az elfogyasztóit, tálalj mellé gyümölcsöntetet.