Az édesség, aminek az elkészítése nagyon egyszerű, a legtöbb időt a sütés veszi igénybe. Imádni fogod: creme brulee, a francia desszertcsoda.
Creme brulee hozzávalói:
- 500 ml tejszín
- 185 ml tej
- 125 g kristálycukor
- 5 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 110 g barna cukor
- 1 db vaníliarúd
Creme brulee elkészítése:
- A tejszínt, a tejet, 65 g kristálycukrot és a vaníliarudat egy lábasban forrald össze.
- A kristálycukor másik felét keverd el 5 db tojássárgával és 1 db egész tojással.
- A forró tejszínes, cukros tejet öntsd a cukros-tojásos keverékbe. Verd fel és reszeld bele a narancs héját.
- Öntsd a keveréket szufléformába.
- Egy magas falú tepsibe tedd bele a krémmel megtöltött szufléformákat és öntsd fel a tepsit vízzel, úgy, hogy a szufléformák feléig érjen a víz szintje.
- 120 fokra előmelegített sütőbe tedd a vizes tepsit a szufléformákkal. Addig süsd, amíg a krém meg nem szilárdul.
- Ha megszilárdult vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
- Ha kihűlt a creme brulle szórd meg a tetejét a barna cukorral. Zsebsárkánnyal vagy a sütőben grill fokozaton olvaszd, karamellizáld rá a krém tetejére.
- Bogyós gyümölcsökkel, menta vagy citromfűlevéllel díszítheted tálalás előtt.