gluténmentes desszert, creme brullee

Creme brulee

Az édesség, aminek az elkészítése nagyon egyszerű, a legtöbb időt a sütés veszi igénybe. Imádni fogod: creme brulee, a francia desszertcsoda.

Creme brulee hozzávalói:

Creme brulee elkészítése:

  • A tejszínt, a tejet, 65 g kristálycukrot és a vaníliarúdat egy lábasban forrald össze.
  • A kristálycukor másik felét keverd el 5 db tojássárgával és 1 db egész tojással.
  • A forró tejszínes, cukros tejet öntsd a cukros-tojásos keverékbe. Ferd fel és reszld bele a narancs héját.
  • Öntsd a keveréket szufléformába.
  • Egy magas falú tepsibe tedd bele a krémmel megtöltött szufléformákat és öntsd fel a tepsit vízzel, úgy, hogy a szufléformák feléig érjen a víz szintje.
  • 120 fokra előmelegített sütőbe tedd a vízes tepsit a szufléformákkal. Addig süsd, amíg a krém meg nem szilárdul.
  • Ha megszilárdult vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
  • Ha kihűlt a creme brulle szórd meg a tetejét a barna cukorral. Zsebsárkánnyal vagy a sütőben grill fokozaton olvaszd, karamellizáld rá a krém tetejére.
  • Bogyós gyümölcsökkel, menta vagy citromfűlevéllel díszítheted tálalás előtt.

További gluténmentes desszertek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük