Imádod a csokis süteményeket és desszerteket, illetve csak csupa jót hallottál az avokádó jótékony élettani hatásairól? Kombináld össze a csokoládét és az avokádót! Készíts velük sütit, desszertet, most éppen browniet! Avokádós csokis brownie, természetesen gluténmentesen.
Avokádós csokis brownie gluténmentesen hozzávalói:
- 4 db tojás
- 20 dkg méz
- 2 db érett avokádó
- 3 ek. kakaópor
- 5 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 25 dkg rizsliszt
- 1 csipet só
- 1/2 cs. gluténmentes sütőpor
Gluténmentes avokádós csokis brownie elkészítése:
- Az avokádókat vágd ketté, távolítsd el a magot, vájd ki a húsát és pürésítsd. A pürésítést legegyszerűbben turmixszal végezheted, de villa segítségével kicsit több munkával is pürés állagúvá teheted az avokádót.
- Az egész tojásokat keverd habosra, keverd hozzá a mézet, majd az avokádópépet. Keverd jól össze az egészet.
- A masszához add hozzá a száraz alapanyagokat is: a gluténmentes kakaóport, a szintén gluténmentes sütőport, 1 csipet sót és a rizslisztet.
- Az étcsokit törd apró darabokra és keverd a tésztába.
- Zsírozott, rizslisztezett tepsibe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítsd el a tésztát és 170 fokon kb. 20-25 perc alatt süsd meg.
- Inkább többször vizsgáld meg a tésztát, hogy legyen túlsült és száraz. A tésztának kissé ragacsosnak kell lennie.