Gluténmentes mákos kevert sütemény hozzávalói:
- 3 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg gluténmentes rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 marék aszalt meggy
- 1 marék szeletelt mandula
Gluténmentes mákos kevert sütemény elkészítése:
- Keverd habosra a 3 db egész tojást a porcukorral. Ha kifehéredett add hozzá a tej felét és alaposan keverd össze.
- Add hozzá a mákot, a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert rizslisztet és végül a maradék tejet.
- Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát.
- A tészta tetejét szórd meg az aszalt meggyel és a manduladarabokkal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg a tésztát. Végezz tűpróbát.
- Ha kihűlt a tészta szórd meg porcukorral a tetejét, aztán tálalhatod is.