Unod már a szokásos sertéshúsból készült vasárnapi ebédeket? Próbál ki valami újat! Íme egy ötlet: zöldfűszeres karajtekercsek.
Zöldfűszeres karajtekercsek hozzávalói:
- kb. 1 kg csont nélküli sertéskaraj
- zöldfűszerek vegyesen: bazsalikom, kakukkfű, majoránna, oregánó, petrezselyemzöld, tárkony, borsikafű, metélőhagyma (bármi, ami rendelkezésedre áll)
- 3 evőkanál fűszersó
- só
- bors
- zsiradék
Zöldfűszeres karajtekercsek elkészítése:
- Az egyben lévő karajdarabot egy éles késsel, aminek a pengéje is megfelelően hosszú és átszeli a karajdarabot kb. 1 cm vastagon „hámozd körbe”, vagyis csinálj belőle egy lapos húsdarabot, amit majd fel tudsz tekerni.
- A kiterített karajt kissé klopfold ki, majd sózd és borsozd mindkét felét.
- A rendelkezésedre álló zöldfűszereket tedd egy kis tálba és add hozzá a fűszersót és keverd jól össze. Egy evőkanálnyi tegyél félre a fűszerkeverékből.
- A kiterített karaj felső oldalát terítsd be a zöldfűszeres keverékkel, majd tekerd fel szorosan a húst.
- Egy alufóliát kenj meg 1 evőkanálnyi zsírral és tedd a közepébe a karajtekercset, a félretett fűszerkeverékkel szórd meg a húsdarabot, majd csomagold be az alufóliával úgy, mint a szaloncukrot.
- Tedd az alufóliába csomagolt hústekercset egy kisebb tepsibe, azt pedig a 180 fokra előmelegített sütőbe. 50 perc alatt süsd át, majd hagyd a fóliában 1 órán át pihenni, hűlni a zöldfűszeres karajtekercset.
- Tálaláskor éles késsel kb. cm vastag szeleteket szelj a húsból.