zöldfűszeres karajtekercs

Unod már a szokásos sertéshúsból készült vasárnapi ebédeket? Próbál ki valami újat! Íme egy ötlet: zöldfűszeres karajtekercsek.

Zöldfűszeres karajtekercsek hozzávalói:

  • kb. 1 kg csont nélküli sertéskaraj
  • zöldfűszerek vegyesen: bazsalikom, kakukkfű, majoránna, oregánó, petrezselyemzöld, tárkony, borsikafű, metélőhagyma (bármi, ami rendelkezésedre áll)
  • 3 evőkanál fűszersó
  • bors
  • zsiradék

Zöldfűszeres karajtekercsek elkészítése:

  • Az egyben lévő karajdarabot egy éles késsel, aminek a pengéje is megfelelően hosszú és átszeli a karajdarabot kb. 1 cm vastagon „hámozd körbe”, vagyis csinálj belőle egy lapos húsdarabot, amit majd fel tudsz tekerni.
  • A kiterített karajt kissé klopfold ki, majd sózd és borsozd mindkét felét.
  • A rendelkezésedre álló zöldfűszereket tedd egy kis tálba és add hozzá a fűszersót és keverd jól össze. Egy evőkanálnyi tegyél félre a fűszerkeverékből.
  • A kiterített karaj felső oldalát terítsd be a zöldfűszeres keverékkel, majd tekerd fel szorosan a húst.
  • Egy alufóliát kenj meg 1 evőkanálnyi zsírral és tedd a közepébe a karajtekercset, a félretett fűszerkeverékkel szórd meg a húsdarabot, majd csomagold be az alufóliával úgy, mint a szaloncukrot.
  • Tedd az alufóliába csomagolt hústekercset egy kisebb tepsibe, azt pedig a 180 fokra előmelegített sütőbe. 50 perc alatt süsd át, majd hagyd a fóliában 1 órán át pihenni, hűlni a zöldfűszeres karajtekercset.
  • Tálaláskor éles késsel kb. cm vastag szeleteket szelj a húsból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük